Pastový kvas obsahujúci chlebové kyseliny pre rôzne druhy chlebov: pšeničný, ražno-pšeničný a ražný. Vhodný pre všetky druhy vedenia cesta: na priamo, na kvas a na kombinované vedenie.
Základná receptúra – chlieb na priame vedenie:
- 8,000 kg Pšeničná múka T-650
- 2,000 kg Ražná múka T-930
- 0,100 kg PASTENSAUER
- 0,100kg OPTIMAL BBA
- 0,200 kg Soľ
- 0,200 kg Droždie
- 6,500 kg Voda
PASTENSAUER je pastový chlebový kvas, ktorý sa zastabilizuje a zahustí ražným šrotom na pastu. Jeho kyslosť je stabilných 320° kyslosti, preto garantuje nemennú kvalitu chleba. Obsahuje výlučne chlebové kyseliny: mliečnu a octovú. Najmä kyselina octová je v letných mesiacoch vynikajúcim prostriedkom na zabránenie nitkovitosti. Dodržaním dávkovania optimálne okyslíte svoje chleby a svojim zákazníkom dodáte klasický chlieb, napriek výrobe na priamo. Dlhá trvanlivosť a žiadne trúsenie sú vo veľkej miere ovplyvnené správnym okyslením raže a pšenice. Moderný PASTENSAUER sa pridáva na začiatku miesenia, jeho kyslosť nespomaľuje prácu droždia. Najlepší výsledok dosiahnete v kombinácii s prípravkami do chleba: OPTIMAL BBA, VOLUFIX, LONG, STABIL F.
Balenie/skladovanie:
Spotrebujte do: 12 mesiacov od dátumu výroby
Skladovacie podmienky: pri max. 25 °C a max. rel. vlhkosti 90 %, Balenie po otvorení uzavrieť.
Balenie: 25 kg papierové vrece