Forbak, s.r.o. - PastensauerPastový kvas obsahujúci chlebové kyseliny pre rôzne druhy chlebov: pšeničný, ražno-pšeničný a ražný. Vhodný pre všetky druhy vedenia cesta: na priamo, na kvas a na kombinované vedenie.

Základná receptúra – chlieb na priame vedenie:

  • 8,000 kg Pšeničná múka T-650
  • 2,000 kg Ražná múka T-930
  • 0,100 kg PASTENSAUER
  • 0,100kg OPTIMAL BBA
  • 0,200 kg Soľ
  • 0,200 kg Droždie
  • 6,500 kg Voda

Forbak, s.r.o. - PastensauerPASTENSAUER je pastový chlebový kvas, ktorý sa zastabilizuje a zahustí ražným šrotom na pastu. Jeho kyslosť je stabilných 320° kyslosti, preto garantuje nemennú kvalitu chleba. Obsahuje výlučne chlebové kyseliny: mliečnu a octovú. Najmä kyselina octová je v letných mesiacoch vynikajúcim prostriedkom na zabránenie nitkovitosti. Dodržaním dávkovania optimálne okyslíte svoje chleby a svojim zákazníkom dodáte klasický chlieb, napriek výrobe na priamo. Dlhá trvanlivosť a žiadne trúsenie sú vo veľkej miere ovplyvnené správnym okyslením raže a pšenice. Moderný PASTENSAUER sa pridáva na začiatku miesenia, jeho kyslosť nespomaľuje prácu droždia. Najlepší výsledok dosiahnete v kombinácii s prípravkami do chleba: OPTIMAL BBA, VOLUFIX, LONG, STABIL F.

Balenie/skladovanie:

Spotrebujte do: 12 mesiacov od dátumu výroby
Skladovacie podmienky: pri max. 25 °C a max. rel. vlhkosti 90 %, Balenie po otvorení uzavrieť.
Balenie: 25 kg papierové vrece